Etusivu > SMAL > SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti suurella äänimäärällä Euroopan matkatoimistoliiton ECTAAn johtoryhmään
Menneet uutiset
9.10.2020 15.00

SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti suurella äänimäärällä Euroopan matkatoimistoliiton ECTAAn johtoryhmään

Heli Mäki-Fränti Kuva 3.jpg

Suomen matkailualan liitto SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti on 9. lokakuuta 2020 valittu Euroopan matkatoimistoliiton ECTAAn johtoryhmään (Executive Board). Äänioikeuttaan vaalissa käytti 29 ECTAAn jäsenjärjestöä, ja Mäki-Fränti valittiin johtoryhmään peräti 27 äänen voimin. Hän toimi johtoryhmän jäsenenä jo toimikaudella 2018-2020.

 Seitsemästä edustajasta koostuvan johtoryhmän puheenjohtajana valittiin jatkamaan Pawel Niewiadomski Puolasta, varapuheenjohtajana Eva I. Blasco Garcia Espanjasta ja rahastonhoitajana Marios Kammenos Kreikasta. Johtoryhmän muut jäsenet ovat Frank Oostdam Alankomaista, Jan Van Steen Belgiasta, Boris Zgomba Kroatiasta ja Heli Mäki-Fränti Suomesta.

 ECTAAn johtoryhmään saatiin maantieteellisesti kattava kokoonpano edustajia. Oleellista tehtävässä kuitenkin on se, että johtoryhmä ei aja yksittäisten jäsenvaltioiden ja niiden yrityskentän asioita, vaan koko eurooppalaisen monenkirjavan matkatoimistoalan etua. Johtoryhmä on jo edellisellä toimikaudellaan pitänyt tiiviisti yhteyttä ja erityisesti koronakriisin aikana Zoom-kokouksia on pidetty lähes viikoittain. Lähitulevaisuuden työsarkana johtoryhmällä onkin eurooppalaisen matkatoimistoalan selviytyminen Covid-19-kriisin yli, riittävän taloudellisen tuen saaminen toimialalle ja luottamuksen palauttaminen matkustusta kohtaan sekä alan keskeisen lainsäädännön valuvikojen ja kohtuuttomuuksien oikominen. Nämä ovat suuria tavoitteita, joiden saavuttamisessa johtoryhmällä on apunaan useita työryhmiä; laki- ja kuluttajansuoja-, talous-, lentoliikenne- ja teknologia-asioita sekä kestävää kehitystä käsittelevät työryhmät.

On upeaa, että Heli Mäki-Fränti valittiin jatkamaan tätä merkittävää työtä Euroopan kattojärjestössämme. Näinä matkailualan tulevaisuuden kannalta kriittisinä aikoina tarvitsemme hänen kaltaisiaan toimialan ja sitä koskevan lainsäädännön hyvin tuntevia ja tehtäväänsä sitoutuneita ammattilaisia, iloitsee SMALin puheenjohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Johtoryhmä vastaa tekemisistään ECTAAn hallitukselle, jossa kullakin jäsenmaalla on yksi varsinainen jäsen ja tällä varajäsen. Heli Mäki-Fränti, joka on ollut SMALin edustajana ECTAAn hallituksessa usean vuoden ajan, samoin kuin SMALin puheenjohtaja Anne-Marjut Väänänen, joka on viimeiset kaksi vuotta ollut ECTAAn hallituksen varajäsen, valittiin näihin luottamustoimiin myös toimikaudelle 2020-2022.  

 

Lisätietoja

Anne-Marjut Väänänen, puheenjohtaja, 041 522 2322
Heli Mäki-Fränti, toimitusjohtaja, 040 575 1303

 

ECTAA on 30 Euroopan maan kansallisten matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäliittojen kattojärjestö, joka edusta noin 70 000 eurooppalaista alan yritystä. SMAL on ollut ECTAAn täysjäsen vuodesta 1995 alkaen, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin.

Tiedostot