SMAL jäsenenä saat

Liity jäseneksi
 • Alan tärkeimmät tapahtumat suoraan sähköpostiisi

  Seuraamme alan tapahtumia Suomessa ja maailmalla emmekä panttaa tietoa

 • Joskus sitä kaipaa neuvoja vero- ja sopimusasioissa

  Me autamme jäseniämme – veloituksetta

 • Liitto on mahdollisuutesi saada äänesi kuuluviin

  Neuvottelemme alan suurista kysymyksistä ja kuuntelemme jäsentemme mielipiteitä

 • Kyllästyitkö kalliisiin koulutuksiin, jotka eivät vastaa tarpeisiisi?

  Koulutuksemme räätälöidään matkatoimistoalalle ja myydään jäsenille jäsenhintaan

 • "Harkitsen ostavani matkan Matkatoimisto X:ltä. Onko se SMALin jäsen?"

  Kuluttajat pitävät liiton jäsenyyttä luotettavuuden merkkinä

 • Verkostoituminen on paitsi hyödyllistä myös hauskaa

  Kysy keneltä tahansa, joka on ollut kokousmatkallamme

 • Kampanjoimme ammattimaisen palvelun puolesta

  Liity Sinäkin rintamaan!

Tilaa uutiskirje.PNG

Ajankohtaista
 • Ensimmäiset suomalaisyritykset palkittu kestävän kehityksen SUSTOUR-hankkeessa ‒ Suomeen 7 Travelife Partner- ja 1 Certified -tunnustusta

  23.1.2023 17.00

  Matkamessuilla 19.1. päästiin juhlistamaan ensimmäisiä Partner- ja Certified -tunnustusten saaneita matkatoimistoja ja matkanjärjestäjiä. Suomessa on nyt seitsemän uutta Travelife Partner ja yksi Travelife Certified -tunnustuksen omaavaa yritystä, joista kaikki ovat Suomen matkailualan liitto SMALin varsinaisia jäsenyrityksiä.

 • Vuoden matkailualueet Suomessa jälleen valittu

  19.1.2023 12.00

  Suomen matkailualan liitto SMAL, SUOMA ry sekä TAK Research ovat vertailleet eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia keskenään viidettä kertaa vuonna 2022.

 • Lentäen tehtyjen matkapakettien määrä kasvoi vuonna 2022 – Kreikka jälleen suomalaisten ykköskohde

  12.1.2023 9.00

  Euroopassa helmikuussa 2022 käynnistynyt sota, sen seurauksena syntynyt energia- ja talouskriisi sekä edelleen epävarmuutta luonut koronapandemia ovat tekijöitä, jotka jo yksittäisinä ilmiöinä loisivat haasteita matkailualan liiketoimintakenttään. Kotimaanmatkailun varassa pandemian yli sinnittelyt toimiala sai kuitenkin ilmaa siipien alle keväällä 2022, kun myös kansainvälinen matkustus Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen lähti vihdoin isosti käyntiin. Vaikka pandemiaa edeltävästä myynnistä oltiin vuoden loppuun tultaessa edelleen jäljessä, oli matkakaupan tilanne parempi kuin mitä olisi toimintaympäristön haasteisiin nähden voinut olettaa.

 • Matkatoimistomyynti vahvaan kasvuun vuonna 2022 - Kurottavaa pandemiaa edeltävään tilanteeseen vielä riittää

  12.1.2023 9.00

  Kahden alaa riepotelleen koronavuoden jälkeen kansainvälinen matkustus lähti vihdoin reippaaseen kasvuun vuonna 2022. Covid-19-pandemiaan liittyvät matkustus- ja kokoontumisrajoitukset estivät vielä vuoden ensimmäisinä kuukausina monen matkailuyrityksen toiminnan käynnistämisen. Etenkin kansainvälisen matkustuksen parissa toimivat ja siitä riippuvaiset matkatoimistot, matkanjärjestäjät, kuljetus- ja majoitusyhtiöt, valuutanvaihtoyritykset, matkaoppaat ja lukuisat muut toimijat olivat odottaneet laajojen rokotusohjelmien ja muiden terveysturvallisuustoimien mahdollistavan matkustuksen käynnistymisen jo vuoden 2021 lopulla, mutta elpymisen alkua saatiin odottaa huhti-toukokuulle 2022 saakka. Osa yrityksistä sai matkatarjontansa käyntiin jo kevään ja kesän aikana, mutta monilla toiminnan todellinen startti nähtiin vasta alkusyksystä. Tästä alkaen kasvu on ollut vahvaa. Alkuvuoden menetetyt kuukaudet heikensivät kuitenkin väistämättä koko vuoden lopputulosta.

Seuraa SMALia  ja LinkedInissä

A signatory of the Glasgow Declaration on climate Action in Tourism


GlasgowDeclarationLogo_kotisivu.png

Tapahtumat ja koulutukset