Etusivu > SMAL > SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Euroopan matkatoimistoalan ECTAAn varapuheenjohtajaksi
Menneet uutiset
10.6.2022 13.00

SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Euroopan matkatoimistoalan ECTAAn varapuheenjohtajaksi

Suomen matkailualan liitto SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti on 10. kesäkuuta 2022 valittu Euroopan matkatoimistoliiton ECTAAn varapuheenjohtajaksi toimikaudelle 2022–2024 Nikosiassa, Kyproksella, pidetyssä kokouksessa. Mäki-Fränti on toiminut ECTAAn johtoryhmän (Executive Board) jäsenenä jo toimikausilla 2018–2020 ja 2020–2022.

Seitsemästä edustajasta koostuvan johtoryhmän ja koko järjestön puheenjohtajaksi valittiin Frank Oostdam Alankomaista. Rahastonhoitajana jatkaa edelliskauden tapaan Marios Kammenos Kreikasta ja johtoryhmän muut jäsenet ovat Pawel Niewiadomski Puolasta, Jan Van Steen Belgiasta, Daniela Stoeva Bulgariasta ja Boris Zgomba Kroatiasta.

ECTAAn johtoryhmä ei aja yksittäisten jäsenvaltioiden ja niiden yrityskentän asioita, vaan koko eurooppalaisen matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäkentän etua. Johtoryhmän tuoreimpana tehtävänä on luotsata toimialaa koko mantereen osalta Covid-19-kriisin jälkeiseen elpymiseen ja toimia aktiivisesti pandemian myötä esiin nousseiden lainsäädäntöhaasteiden korjaamiseksi. Matkailun kestävä ja vastuullinen kehitys ovat niin ikään ECTAAn ja sen johtoryhmän agendan keskiössä tulevina vuosina. 

 

- Matkailualaa on haastettu viime vuosina monilla tavoin, ja matkailun elpymisen myötä esimerkiksi vaatimukset matkustuksen entistä kestävämmästä kehityksestä vain kasvavat. SMAL on tehnyt pitkäaikaista työtä vastuullisen matkustuksen parissa ja on parhaillaan partnerina EU:n COSME-rahoitteisessa SUSTOUR-projektissa. On hienoa, että SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti on vahvasti mukana edesauttamassa niin alan kriisinjälkeistä elpymistä kuin kehittymistä entistä vastuullisempaan suuntaan, iloitsee SMALin puheenjohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Johtoryhmä vastaa tekemisistään ECTAAn hallitukselle, jossa kullakin jäsenmaalla on yksi varsinainen jäsen ja tällä varajäsen. Heli Mäki-Fränti, joka on ollut SMALin edustajana ECTAAn hallituksessa usean vuoden ajan, samoin kuin SMALin puheenjohtaja Anne-Marjut Väänänen, joka on viimeiset neljä vuotta ollut ECTAAn hallituksen varajäsen, valittiin näihin luottamustoimiin myös toimikaudelle 2022–2024.   

 

Lisätietoja 
Anne-Marjut Väänänen, puheenjohtaja, 041 522 2322
Heli Mäki-Fränti, toimitusjohtaja, 040 575 1303

*******

ECTAA on 30 Euroopan maan kansallisten matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäliittojen kattojärjestö, joka edusta noin 70 000 eurooppalaista alan yritystä. SMAL on ollut ECTAAn täysjäsen vuodesta 1995 alkaen, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin.