Etusivu > SMAL > SMALin ilmastosuunnitelma julki
Menneet uutiset
2.8.2023 10.30

SMALin ilmastosuunnitelma julki

JULISTUKSEN ALLEKIRJOITUS

Suomen matkailualan liitto ry SMAL on jo 1990-luvulta lähtien tehnyt työtä jäsentensä kanssa vastuullisen matkailun edistämiseksi. SMAL on myös aktiivisesti mukana kansainvälisessä toiminnassa, jolla edesautetaan matkailutoimialan kehitystä. Tähän vastuullisuustyöhön liittyen SMAL on allekirjoittanut Glasgow Declarationin helmikuussa 2022. Allekirjoittamalla julistuksen SMAL on tunnustanut, että matkustukseen ja matkailuun liittyvillä toiminnoilla on keskeinen rooli maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kestävä kehitys kokonaisuudessaan on jo nyt tärkeä osa liiton toimintaa ja tavoitteita. SMAL on sitoutunut tukemaan maailmanlaajuista tavoitetta puolittaa toimialan päästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa nettonolla mahdollisimman pian ennen vuotta 2050.

 

  • Glasgow Declaration luo toimintaperiaatteet, joita noudattamalla jokainen matkailualalla toimiva yritys voi vaikuttaa ilmastonmuutoksen minimoimiseen, rohkaisee Suomen matkailualan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

 

ILMASTOSUUNNITELMA

Allekirjoituksen myötä SMAL sitoutui laatimaan ja julkaisemaan ilmastotoimintasuunnitelman, joka koskee liiton toimiston toimintaa ja henkilökuntaa. Suunnitelmassa on mukana ilmastojulistuksen viisi osa-aluetta: päästöjen laskeminen, päästöjen vähentäminen, luonnon uudistaminen, yhteistyö ja rahoitus. SMAL tulee raportoimaan vuosittain edistymisestään. SMAL työskentelee yhteistyössä toimialan muiden tahojen kanssa, jotta hyviä käytänteitä, ratkaisuja ja osaamista voidaan jakaa.

 

  • Matkailualan edunvalvontajärjestönä ensisijainen tehtävämme on toimia hyvien käytänteiden edistäjänä ja tukea jäsentemme omia ilmastoponnisteluja. Liittona meidän on myös vähennettävä sisäisten toimintojemme hiilijalanjälkeä ja näytettävä esimerkkiä, toteaa Heli Mäki-Fränti.

 

SMALin julkaisemassa asiakirjassa esitellään liiton ilmastosuunnitelma, joka on ensimmäinen askel SMALin sitoumusten täyttämisessä. Pääset tutustumaan SMALin sitoumukseen ja ilmastosuunnitelmaan täällä.

Mediatiedote luettavissa täällä.