Etusivu > SMAL > Matkamessuilta pontta uuteen matkailuvuoteen
Menneet uutiset
19.1.2015 12.00

Matkamessuilta pontta uuteen matkailuvuoteen

Messukeskuksessa Helsingissä järjestetyt Matka- ja Caravan-messut esittelivät kävijöille ulkomaan kohteita, kotimaisia helmiä sekä matkailuajoneuvoja. Messuilla vieraili yli 68 000 kävijää.

TNS Gallupin tekemän kävijätutkimuksen mukaan 32 % kävijöistä käyttää tänä vuonna matkailuun enemmän rahaa kuin viime vuonna ja 49 % saman verran kuin viime vuonna. Kaksi kolmesta messukävijästä sanoo, että messuilla on vaikutusta tulevan matkavarauksen tekemiseen.

Kävijöistä 69 % tuli tutustumaan Euroopan ja lähialueiden kohteisiin, 63 % kotimaan kohteisiin ja 43 % kaukokohteisiin. Yhdeksän kymmenestä ilmoittaa tärkeäksi sen, että messuilla voi tutustua kotimaan matkailukohteisiin. Kotimaan matkailussa kiinnostusta herättivät erityisesti luontokohteet (44 %), kotimaan tapahtumat ja kulttuuritarjonta (32 %) ja nähtävyydet Suomessa (31 %). 

Kolme neljästä kävijästä pitää tärkeänä sitä, että messuilla voi kohdata matkailuasiantuntijoita kasvokkain. Lähes puolet kävijöistä ilmoitti etsivänsä matkaa tulevalle kesälle ja 40 % tälle keväälle. Viidenneksen mielissä on jo ensi talven matkat.

– Matkamessut käynnisti uuden matkailuvuoden positiivisissa merkeissä. On hienoa huomata, että matkailu kiinnostaa ihmisiä tänäkin vuonna. Messuilla oli mukavaa säpinää kaikkina päivinä, toteaa Heli Mäki-Fränti Suomen Matkatoimistoalan liitosta.

Matkamessujen kävijätutkimuksen toteutti TNS Gallup. Tutkimukseen vastasi 300 messuvierasta.

Ensi vuoden Matka- ja Caravan-messut järjestetään 21.–24.1.2016. Seuraava yleisömessutapahtuma Messukeskuksessa on moottoripyöränäyttely MP-messut 30.1.–1.2.2015.

Lisätietoja Matkamessuista: 
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
www.matkamessut.fi
www.facebook.com/matkamessut
#Matkamessut

Lisätietoja Caravan-messuista:
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, 050 376 0804, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
www.caravanmessut.fi