Etusivu > SMAL > Kohtuuhintainen koronatestaus vihdoin tarjolla suomalaisille
Menneet uutiset
9.3.2021 8.00

Kohtuuhintainen koronatestaus vihdoin tarjolla suomalaisille

PR2You ja SMAL.jpg

Suomen matkailualan liitto SMAL on tehnyt sopimuksen kotimaisen, yksityisomisteisen, näytteenottotoimintaan ja kotisairaanhoitoon erikoistuneen PR2You Oy:n kanssa PCR-testien tarjoamisesta SMALin jäsenyritysten asiakkaille alle 100 euron hintaan.

’Suomi on koronatestien hinnoittelussa yksi Euroopan kalleimpia maita ja Pohjoismaiden kallein’, sanoo Anne-Marjut Väänänen, SMALin hallituksen puheenjohtaja. ’Koronatilanne on kurittanut matkustajia jo monella tavalla niin peruuntuneiden lomien ja lentojen kuin lisääntyneiden taloudellisten haasteiden vuoksi. Tämänhetkinen koronatestien huikean korkea hinnoittelu Suomessa on kohtuutonta. Usein yli 250 euron hintainen PCR-testi maksaa tietyissä tilanteissa jopa enemmän kuin itse ostettu matka’, jatkaa Väänänen.

Suomen matkailualan liitto on käynyt neuvotteluja sekä PCR- että antigeenitestien hinnoittelujen kohtuullistamiseksi ja solminut yhteistyösopimuksen PR2You Oy:n kanssa. Helsinkiläisyhtiö tekee yhteistyötä usean eri laboratorion kanssa eri puolella Suomea. ’Näytteenottopaikkoja on tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla, Seinäjoki-Vaasa-alueella ja Joensuun seudulla’, kertoo PR2You Oy Palveluliiketoimintojen johtaja Ritva Saha. ’Suunnitelmissa on avata näytteenottopalveluja muuallakin Suomessa maaliskuun aikana’, jatkaa Saha.

Suomen matkailualan liiton jäsenyrityksiä ovat muun muassa matkatoimistot, matkanjärjestäjät, lento-, laiva- ja linja-autoyhtiöt. Nämä yritykset voivat tarjota PR2You Oy:n PCR-testiä jäsenilleen 99 euron ja antigeenitestiä 29 euron hintaan. ’Hinnat sisältävät englanninkielisen todistuksen ja kaikki mahdolliset maksut’, kertoo Väänänen.

’Nyt voimme tarjota Suomessakin saman koronatestauksen hintatason, joka esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa on jo ollut tarjolla. Näin voimme osaltamme auttaa niin yksittäisiä matkustajia kuin ylipäänsä työ- ja vapaa-ajanmatkustuksen avaamista’, iloitsee puolestaan SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Lisätietoja: Anne-Marjut Väänänen, puheenjohtaja, Suomen matkailualan liitto SMAL ry, p. 041 522 2322
Heli Mäki-Fränti, toimitusjohtaja, Suomen matkailualan liitto SMAL ry, p. 040 575 1303

Tiedostot