Etusivu > SMAL > Anne-Marjut Väänänen jatkaa Suomen matkailualan liiton puheenjohtajana
Menneet uutiset
28.10.2020 17.00

Anne-Marjut Väänänen jatkaa Suomen matkailualan liiton puheenjohtajana

Anne-Marjut Väänänen

Suomen matkailualan liitto SMAL valitsi 28.10. pidetyssä syyskokouksessa liiton puheenjohtajaksi vuosille 2021-2022 Anne-Marjut Väänäsen. Olympia Kaukomatkatoimiston toimitusjohtaja Väänänen jatkaa luottamustoimessaan toiselle kaksivuotiskaudelle. Väänänen on ollut mukana SMALin hallitustyöskentelyssä vuodesta 2014 alkaen.

Anne-Marjut Väänäsen ensimmäinen toimikausi käynnistyi liiton uuden organisaation työstämisellä. Sen jalkauttaminen oli päässyt juuri hyvään käyntiin vuoden 2020 alkukuukausina, kun Covid-19 tuli ja mullisti hurrikaanin tavoin koko maailman ja jäädytti kansainvälisen matkailun kuukausiksi eteenpäin. Väänänen on luotsannut ansiokkaasti SMALin 11-jäsenistä hallitusta, jonka viimeinen vuosi on kulunut pitkälti matkailualan yritysten pelastamistalkoissa. Hän on myös pitänyt yllä tiivistä yhteyttä poliittisiin päättäjiin ja virkamiehiin samoin kuin kotimaisiin ja kansainvälisiin järjestöihin, kuten Euroopan matkatoimistoliittoon (ECTAA), jonka hallituksessa hän istuu.

- Korona on vienyt totaalisesti maton alta matkailutoimialalta. Nyt on tärkeää, että tuodaan yhdessä matkailun ääntä kuuluviin ja tehdään yhteistyötä koko toimialan kanssa, jolloin ääni kuuluu kauemmas. Matkailuala tarvitsee hallitukselta kipeästi ja nopeasti taloudellista tukea sekä uusia linjauksia, joilla taataan matkailun elpyminen. Terveys on aina tärkeintä, mutta toimimalla vastuullisesti voimme jatkaa suhteellisen normaalia elämää. On ihan sallittua unelmoida, varata ja käyttää matkailupalveluja. Jos nyt ei saada suomalaisia talkoisiin, meillä ei ehkä ole enää vuoden päästä, mitä tarjota, pohtii Anne-Marjut Väänänen.

Anne-Marjut Väänäsen lisäksi SMALin syyskokouksessa valittiin SMALin hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Peter Forsström (Milargo Oy / Elämys Group), Timo Kousa (Aurinkomatkat Oy), Lauri Laakso (Matkapojat Oy), Petri Novitsky (Futurist Oy) ja Timo Saranpää (Kon-Tiki Tours Oy) ja varajäseninä Jukka-Paco Halonen (Viada Oy), Merja Hart (TTE – The Travel Experience Oy), Harri Kaijanto (STS Alppimatkat), Heidi Laukas (Kouvolan Matkatoimisto Oy) ja Olli Miettinen (Matka-Miettinen Oy).

 

LISÄTIETOJA: Anne-Marjut Väänänen puh. 041 522 2322

 

Suomen matkailualan liitto SMAL on noin 180 matkatoimiston, matkanjärjestäjän ja incoming-matkatoimiston yhteenliittymä, joka ajaa jäsentensä etuja suhteissa viranomaisiin, lainsäätäjiin sekä alan kotimaisiin ja kansainvälisiin järjestöihin. SMALin jäsenyritysten kokonaismyynti vuonna 2019 oli yli 2 miljardia euroa, mikä on noin 95 prosenttia Suomen koko matkatoimistomyynnistä. SMALin jäsenet työllistävät kotimaassa ja ulkomailla yhteensä noin 2 500 henkeä.

Vuonna 1940 perustetun toimialajärjestön kansainväliseen jäsenverkostoon kuuluu nykyään myös yli 100 muuta matkailualan yritystä ja tahoa, kuten kuljetusyhtiöitä, majoitusliikkeitä, kotimaisia ja ulkomaisia matkailutoimistoja sekä matkailualan oppilaitoksia, konsultteja, medioita ja teknologiayrityksiä.   

SMALin toimeksiannosta järjestetään vuosittain Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma MATKA-messut sekä Finnish Travel Gala, jossa palkitaan ansioituneita matkailutoimijoita.

Tiedostot