Etusivu > SMAL > Teemamatkat

Jääkarhuja, samppanjaa, kulttuuria, joogaa

– millainen on unelmiesi teemamatka?

 

Teemamatkalla näet, koet ja teet sitä, mistä olet eniten innoissasi. Parasta on, että teemamatkalla voit saada aivan uusia, samoja asioita fanittavia ystäviä.

smal_kuvitus_teemamatkat.png

Olit sitten vannoutunut jalkapallofani tai hemmottelua kaipaava, hyvinvointiloman tarpeessa oleva ihminen, teemamatkoja räätälöidään jokaiseen makuun. Tässä muutamia aakkosia johdattelemaan teemamatkojen maailmaan – voit inspiroitua ja poimia suosikkisi!

A niin kuin Arktiset alueet

Kun kaupunkilomat ja etelän aurinkorannat on nähty, arktiset alueet tarjoavat uusia kokemuksia. Oletko koskaan miettinyt lomaa Huippuvuorilla? Siperianhuskyjen kyydissä maisemat vaihtuvat, aurinko paistaa ympäri vuorokauden ja jäätikön kauneus mykistää. Ehkä näet hylkeitä, valaita tai etäällä kulkevan jääkarhun?

(Tiedustelut: Olympia Kaukomatkatoimistot, Kaukoretket: Huippuvuoret)

E niin kuin Energiaa elämään

Mikäli haluaa panostaa hyvään oloon ohjatusti tai omatoimisesti, kannattaa tutustua Aurinkomatkojen Hyvän olon lomakokoelmaan. Crossnature ja jooga ovat hyvää treeniä, joista saa energiaa arkeen. Viikon joogamatkalla päivä käynnistyy herättelevällä ja energisoivalla dynaamisella joogalla, ja auringon laskiessa lempeä yinjooga rauhoittaa. Treenien jälkeen on ihana hemmotella itseään SPA-hotellin hoidoilla.

Crossnature on kehonpainoharjoittelua, jossa yhdistyy eri urheilulajeja voimailusta aerobiseen hikitreeniin. Suomalainen ohjaaja vetää tunnit, ja harjoittelu sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin treenaajille.

(Tiedustelut: Aurinkomatkat: Hyvän olon lomakokoelmat)

H niin kuin Hyvinvointi

Hyvinvointiloma auttaa jaksamaan ja nujertamaan stressioireet. Hyvinvointiloman voit muotoilla itse: käy päivällä jooga- tai pilatestunnilla, pyöräile tai patikoi.  Hemmottele sen jälkeen itseäsi ihanissa hieronnoissa ja kylpylähoidoissa. Tee sitä, mikä saa mielesi hyväksi ja virkeäksi. Hyvinvointipaketteja löytyy jokaiseen makuun monilta matkanjärjestäjiltä!

I niin kuin Irlanti

Irlanti on suomalaisten kestosuosikki. Teemana on tällä kertaa viikon mittainen kiertomatka. Siinä ehdit nähdä ja kiertää vihreän saaren keskeiset kohteet ja kaupungit – näe Belfast, sympaattiset maalaiskylät, mielettömät linnat, Atlantin rannikon jylhiä kallioita nuolevat maisemareitit ja kelttien muinaishaudat. Reissu on hyvä lopetella Dubliniin, joka on Lonely Planetin kaupunkikohteiden listalla komeasti kolmannella sijalla.

(Tiedustelut: OK-Matkat: Tarujen Irlanti ja Belfast)

K niin kuin Kiertomatka uteliaille uppoutujille

Oletko utelias ja haluat kokea matkalla mahdollisimman paljon? Sinua kiinnostaa uppoutua uuteen maahan ja kulttuuriin täysin siemauksin? Kiertomatka voi olla sopiva vaihtoehto seuraavalle lomallesi. Esimerkiksi suurella USA:n kiertomatkalla kuljetaan läpi koko Yhdysvaltain mantereen: New York – Washington DC – New Orleans – New Mexico – Utah – Grand Canyon – Las Vegas – San Francisco – Chicago. Reissulla otetaan haltuun kaikki valtavan Amerikan tärkeimmät nähtävyydet. Osa matkasta tehdään lentäen, osa jenkkityyliin road trippinä, kertoo TEMA-koordinaattori Pirjo Salminen Finnmatkoilta.

(Tiedustelut, Finnmatkat: TEMA kierto-, vaellus- ja pyöräilymatkat)

Haluatko kokea vilskettä, luontoa, aitoja paikallisia elämyksiä ja täydellistä rentoutumista? Se onnistuu. Aurinkomatkojen yhdistelmämatkalla, valmiiksi paketoidulla risteilyllä tai kiertomatkalla voi ottaa parhaat puolet kaikesta. Vinkki: hyödynnä Finnairin lentokohteet ja Aurinkomatkojen laadukkaat hotellit lomaillessasi Kaukoidässä, Euroopassa tai Kaukolännessä.

(Tiedustelut, Aurinkomatkat: Kerralla enemmän)

M niin kuin Maistellen maailmalla

Aistinautintoja ja hyviä makuja rakastavalle paras teemaloma on ruokakulttuurimatka. Euroopassa löytyy lukuisia kohteita, joissa nautiskelija viihtyy ja tekemistä piisaa. Esimerkiksi Pohjois-Italian Piemonten kaunis maaseutu, hämmentävän hyvä lähiruoka ja paikallisten tilojen viinit jäävät ikuisiksi ajoiksi mieleen.

(Tiedustelut, Matkavekka: Viinien ja makujen Pohjois-Italia)

R niin kuin Risteily

Tosiristeilijät tietävät, että satamasta toiseen seilaaminen on mukava tapa nauttia matkalla olemisesta, lomasta, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä laadukkuudesta – ja nähdä samalla maailman merta ja upeita satamakaupunkeja. Risteilyt ovat tällä hetkellä nosteessa, ja Välimeren risteilyjen kysyntä kasvaa. Vannoutunein risteilijä tyypittää erilaiset laivat ja luokitukset – Royal Caribbean International on hyvä startti, seuraavaksi kokeillaan astetta laadukkaampi Celebrity Cruises ja lopulta Azamara, joka saapuu aina kauneimpiin kaupunkisatamiin.

(Tiedustelut, CWT Kaleva Travel: Risteilyt)

S niin kuin Samppanja

Miltä kuulostaisi samppanjamatka hyvällä naisporukalla? Kuohuvan ja kauneuden tähden on syytä matkustaa Samppanjan pieniin kyliin ja pistäytyä tuottajan luona maistelemassa kuplivaa. Ranskan maaseudulla piisaa tekemistä, joten kerää kaveriporukka ja anna ammattilaisen paketoida toiveidesi mukainen matka, jossa nautiskellaan samppanjaa, ehkä pyöräillään historiallisilla reiteillä, pistäydytään maalaismarkkinoilla tai kyläjuhlilla ja viihdytään. Ranska on itsenäisen matkailun ja yksilöllisyyden maa, kaikki löytävät siitä omat herkkupalansa.

 (Tiedustelut, Pamplemousse: Ruoka- ja viinimatkat Ranskaan)

T niin kuin Taide-elämykset

Teatteri, musikaali, ooppera tai baletti tyydyttää vaativankin kulttuurinnälän. Valmiiksi paketoidulle kulttuurimatkalle on helppo suunnata Tallinnaan, kun samalla voi viettää mukavaa kaupunkilomaa. Tallinna on myös helmi paikka kokea konserttielämyksiä. Kuljetukset, liput, hotelli hoituu yhdeltä luukulta – sitten vaan elämyksiä kokemaan, nauttimaan ja rokkaamaan.

(Tiedustelut, Matkapojat: Konserttimatkat, kulttuurimatkat)

V niin kuin Vaellusmatkat

Vaellusmatkat ovat valtavassa nosteessa. Viikko Itävallassa, Bad Gastein ja viiden päivän alppivaellus – onko parempaa tapaa viettää kesälomaa? Aamupalan jälkeen lähdetään patikoimaan, ja iltapäivällä vietetään After Walkia. Vaellusmatkan voit valita oman kuntotason mukaan, aloittelija ottaa helpon tason ja haastetta kaipaava varaa vaativan tason paketin, jossa nousut ja laskut pistävät fysiikan koetukselle.

(Tiedustelut, STS Alppimatkat: Bad Gastein ja vaelluspaketit)

Silmiä hivelevät maisemat, raitis ilma ja upea luonto reunustavat hyvän olon vaellusmatkoja.

Aktiivilomalla, parhailla vaellusreiteillä voi kokea lempilomakohteesi uusin silmin. Eri vaikeusasteiset ja pituiset vaellukset kutsuvat kokeneita patikoijia ja kevyemmästä liikkumisen ilosta nauttivia luonnonystäviä.

(Tiedustelut, Aurinkomatkat: Madeiran , Dolomiittien , Itävallan ja Tirolin vaellusmatkat)

3 vinkkiä teemamatkaajalle:

1. Kerää oma ryhmä kokoon ja pyydä tarjousta matkanjärjestäjältä juuri siitä teemasta ja kohteesta, joka teitä kiinnostaa! Matkatoimistojen asiantuntijat ovat olemassa sinua varten.

2. Kun ostat teemamatkan matkanjärjestäjän kautta, olet valmismatkan turvan piirissä. Valmismatkan ostajan oikeudet ja turva on säädetty EU-direktiivillä ja Suomen valmismatkalainsäädännöllä.  Matkanjärjestäjällä on iso vastuu siitä, että matkasi onnistuisi. Mitä tahansa matkalla sattuu, matkanjärjestäjä auttaa.

3. Apunasi on joukko kohteen parhaita asiantuntijoita. Matkapaketissa kaikki olennainen on valmiina ja oppaat johtavat matkaa kuin huikeaa esitystä – sinä keskityt nauttimaan. Matkanjärjestäjät ovat alansa kovimpia ammattilaisia, joilta löytyy palveluasennetta ja apua, jotta saat haluamasi matkaelämyksen.

Artikkeli on osa Suomen matkatoimistoalan liiton valmismatkoista kertovaa sarjaa, jonka tarjoavat Apollomatkat, Aurinkomatkat Oy, Detur Finland Oy, Finnmatkat Oy, Helin Matkatoimisto Oy, CWT Finland Oy/Kaleva Travel, Kouvolan Matkatoimisto Oy, Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, Matkapojat Oy, MrTravel, OK-Matkat, Oy Kon-Tiki Tours Ltd. / Matkaseniorit, Olympia Kaukomatkatoimisto, Pamplemousse Oy, Primera Holidays Oy/ Matkavekka & Lomamatkat, Rantapallo Oy, STS Alppimatkat, Tjäreborg Oy.