Etusivu > SMAL > Helppous ja edullisuus

8 syytä, miksi suomalaisen kannattaa ostaa valmismatka

 

Mitä jos ensi kerralla, kun suunnittelet lomaa, antaisit ammattilaisen hoitaa kaiken? Heippa googlailu ja hyvästi matkapaniikki. Omasta lomasta ei pidä ottaa projektipäällikön paineita. Valmismatka on helppo valinta, koska…

smal_kuvitus_ostamisenhelppous.png

1. Sinut tunnetaan. Ja sinua arvostetaan.

Olet matkanjärjestäjälle tuttu. Hän tietää, millaisella lomalla kävit viimeksi, mistä tykkäsit ja mistä et. Saat räätälöityä palvelua, ja tuotteita parannetaan jatkuvasti kokemustesi ja palautteesi perusteella. Hotellit ja kohteet on tarkoin seulottu, matkanjärjestäjä tuntee valikoimansa.

– Kun asiakas tulee meille, hän saa aina onnistuneen loman. Loma on investointi itseen, ja sijoitukselle pitää saada vastinetta, jonka asiantunteva matkatoimisto takaa, Tom Seppälä Mr. Travelilta kiteyttää nerokkaasti valmismatkojen hienouden.

2. Sinulla on varaa palkata oma asiantuntija.

Harhaluulo, että matkatoimiston käyttäminen ja matkojen räätälöinti olisi jotenkin kallista – sinullakin on varaa käyttää asiantuntijapalveluja, kun haluat unelmiesi matkan ja rahoille vastinetta. Matkatoimisto vastaa kaikesta mitä tekee, ja valmismatkalaki valvoo reissaajan oikeuksia.

– Minä tunnen kaikki kanta-asiakkaani. Osaan säätää heidän toiveensa täyttävän lomamatkan yksityiskohtia myöten. Ehdoton ykkösprioriteettini on henkilökohtainen palvelu ja räätälöinti. On nähtävissä, että asiakkaat tekevät paluumuuttoa matkatoimistoihin. Matkan järjestely halutaan antaa asiantuntijalle, 30 vuotta matkoja suunnitellut Sinikka Laukas Kouvolan matkatoimistosta kertoo.

– Ei tarvitse murehtia ja panikoida yhtään, se on valmismatkan etu. Asiat ovat hoidossa, Kai Paroma CWT Kaleva Travelilta muistuttaa.

3. Koska pysyt matkakassasi herrana tai rouvana

Valmismatkalle voit varata lähes kaiken jo etukäteen, retkistä autovuokraan ja pääsylippuihin. Siksi budjetti pitää ja yllättäviä kuluja ei matkan varrella enää synny.

– Jos tahdot, että kaikki on etukäteen maksettu, niin varaa pakettimatka, johon sisältyy lentojen ja hotellin lisäksi lentokenttäkuljetukset kohteessa, ateriat lennolla ja All Inclusive -hotelli. Tällöin todellakin voi jättää lompakon tallelokeroon koko loman ajaksi, Tiina Sirén Finnmatkoilta vinkkaa.

– Lisäksi jotkut matkanjärjestäjät välittävät asiakkailleen omilla nettisivuillaan kotimaan kuljetus- ja parkkipalveluita, jolloin voit hoitaa koko paketin kotiovelta kotiovelle etukäteen kerralla kuntoon! Sirén sanoo. 

4. Koska valmismatkojakin voi ostaa netistä yllättävän helposti.

Osta valmismatka sieltä, missä se on sinulle kätevintä. On se ja sama, ostatko valmismatkan nettipalvelussa vai kivijalkaliikkeessä, saat saman turvan.

Monilla matkanjärjestäjillä on nettivarauksen rinnalla asiantuntijoita auttamassa chatin, puhelimen, sosiaalisen median ja sähköpostin päässä.

5. Koska kaikkea ei tarvitse maksaa kerralla.

Monet matkatoimistot antavat pitkän maksuajan matkoille. Varatessa hoidat vain varausmaksun, ja maksat loput myöhemmin.

– Pitkän maksuajan vuoksi sinulla on aikaa säästää, kun kaikkea ei tarvitse hoitaa kerralla. Riittää, että maksat loppusumman 28 päivää ennen matkaa, Eva Torra Apollomatkoilta kertoo.

6. Koska meininki on reilu.

Valmismatkoilla sinulla on hyvä peruutusturva ja muutosoikeudet. Jos vaikka sairastut ennen matkaa, etkä pääse reissuun, voit peruuttaa matkan kohtuullisilla peruutuskuluilla tai jopa kuluitta, jos sinulla on matkavakuutus.

– Asiakkaalle valmismatkan ostaminen on turvallista, koska maksu-, muutos- ja peruutusehdot ovat selkeät ja reilut, kiteyttää Tiina Sirén Finnmatkoilta.

7. Koska sinusta pidetään huolta.

Valmismatkalaki edellyttää, että sinusta pidetään huolta kaikissa tilanteissa. Useilla matkanjärjestäjillä on ympärivuorokautinen päivystys, joka takaa asiakkaille turvallisen olon koko matkan ajan.

– Meille voi soittaa, me vastaamme.  Olemme asiakkaidemme edustajia maailman suuntaan ja huolehdimme, että kaikki toimii. Vastaamme siitä, mitä myymme, Tom Seppälä Mr. Travelilta muistuttaa.

8. Koska voit säästää satoja euroja.

Valmismatkojen hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan. Vertaile hintoja ja valitse matka sesongin ulkopuolelta: esimerkiksi loppukevät ja alkusyksy ovat vuoden parasta aikaa budjettimatkaajille.

Riikka Krenn matkailusivusto Rantapallo.fi:stä neuvoo budjettitietoisia pitämään silmällä ennakkovaraajan etuja. Myös nopeat lähdöt kannattavat.

Jos olet joustava matkailija, säästät ostamalla matkan äkkilähtönä. Silloin matkan voi saada puoleenkin hintaan! Jos vaikkapa nelihenkinen perhe ostaa äkkilähtönä matkan Thaimaahan, säästö voi olla tuntuva, Riikka Krenn vinkkaa.

Hyvää valmismatkaa sinulle!

Artikkeli on osa Suomen matkatoimistoalan liiton valmismatkoista kertovaa sarjaa, jonka tarjoavat Apollomatkat, Aurinkomatkat Oy, Detur Finland Oy, Finnmatkat Oy, Helin Matkatoimisto Oy, CWT Finland Oy/Kaleva Travel, Kouvolan Matkatoimisto Oy, Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, Matkapojat Oy, MrTravel, OK-Matkat, Oy Kon-Tiki Tours Ltd. / Matkaseniorit, Olympia Kaukomatkatoimisto, Pamplemousse Oy, Primera Holidays Oy/ Matkavekka & Lomamatkat, Rantapallo Oy, STS Alppimatkat, Tjäreborg Oy.