Etusivu > SMAL > Elämykset ja laadukkuus

Kihlasormus, toteutunut unelma ja 5 muuta elämystä valmismatkalta 

Valmismatkalla järjestelyt on hoidettu puolestasi, joten sinä voit keskittyä nauttimaan, kokemaan ja aistimaan lomaelämyksiä täysin siemauksin. Lue seitsemän inspiroivaa tarinaa mielettömiltä matkoilta – aina ei tarvitse matkustaa maailman ääriin!

smal_kuvitus_elämys.png

1. Kun lapsi oppii uimaan

Kun kylmää uimahallia karttaneesta perheen pienimmästä kuoriutuu villi vesipeto, koko perheellä loksahtavat leuat auki. Näin kävi Taina Majurin perheessä: kuopuksen uimataito yllätti molemmat vanhemmat Mallorcan lomalla.

– Olimme miehen kanssa vuorotellen lasten kanssa altaalla. Kun minä olin vahtivuorossa, 3-vuotias otti vauhtia ja hyppäsi lastenaltaan syvään päähän. Hän pulikoi reunalle, otti vauhtia ja hyppäsi uudestaan. En hämmästellyt sitä, koska lapset olivat olleet niin paljon isänsä kanssa uimassa. Ajattelin, että tytär osaa jo uida, Taina kertoo.

Kun tuli vahdinvaihdon aika, perheen isä meinasi säikähtää tosissaan, kun näki kuopuksen syöksyvän veteen. Hän oli jo menossa pelastamaan lasta, joka pulikoikin tottuneesti altaan reunalle. Kaikkien yllätykseksi 3-vuotias oli oppinut yhden päivän aikana uimaan.

– Vedessä pulikoiminen on ihan number one juttu. Meren läheisyys ja hyvät uimamahdollisuudet ovat meidän perheelle tärkeitä lomakohteen ja hotellin valinnassa, Taina Majuri vahvistaa.

(Tiedustelut, Finnmatkat: Uimakoulut)

2. Kun rakkaasi kosii sinua

Ensimmäinen yhteinen lomamatka oman kullan kanssa Kreetalle oli ikimuistoinen, sillä Kirsi Tyni meni tuolloin miehensä kanssa kihloihin. Kauniit, valkokultaiset kihlasormukset hankittiin siltä seisomalta paikallisesta kultasepänliikkeestä.

– Pientä kommellustakin sattui. Sormet olivat vähän turvoksissa, joten sormusten koot olivat hiukan isot. Niinhän siinä kävi, että kun menimme uimaan, miehen sormus hulahti kylmässä vedessä suoraan uima-altaan pohjaan, Kirsi kertoo.

– Apuun riensi pari pikkupoikaa, jotka saivat sormuksen pelastettua yhdellä sukelluksella. Niinpä sormus palautettiin kantajalleen ja pojat saivat jäätelöt palkkioksi.

Kreeta jäi pariskunnan sydämiin, ja he matkustaisivat sinne mielellään uudestaan. Olisiko seuraava matka Kreetalle kenties häämatka?

(Tiedustelut, Finnmatkat: Lomia aikuisille)

3. Kun pääset ranskalaisen keittiömestarin oppiin

Maaseudulla Ranska avautuu uudella tavalla: viinitilojen isäntien kanssa isketään juttua, kokataan aidoissa ranskalaisissa keittiöissä, poimitaan viikunoita ja päärynöitä, joista tehdään hilloa paikallisten opissa.

Ulla Huovinen on reissannut Ranskassa monta kertaa, ja aina hän löytää uutta nähtävää ja koettavaa matkatoimisto Pamplemoussen avulla. Pamplemousse on Ranskan tuntija, joka räätälöi matkat täysin matkailijan toiveiden mukaan.

– Ihan kaikkein hauskin muisto on, kun pääsimme Gimontissa paikallisen keittiömestarin hanhenmaksakurssille. Olimme kahdestaan mieheni kanssa, ja oli hauskaa tulkata hänelle, mitä ranskalainen keittiömestari meille kertoi. Opettelimme säilöntää, hanhenmaksan historiaa ja valmistimme ankanrintaa ranskalaisravintolan keittiössä. Itse tehtyjä herkkuja nautiskeltiin vielä joulupöydässä Suomessa ja muisteltiin matkaa, Ulla Huovinen kertoo.

(Tiedustelut, Pamplemousse: Ranskan matkat)

4. Kun perhematka onnistuu täydellisesti

– Äiti! Äiti! Katso, tämä avainkin on LEGO-palikka! hihkui bloggaaja Pia Lemmetyn poika hotellin aulassa, kun perheloma LEGOLAND-huvipuistossa oli alkamaisillaan.

Tanskan LEGOLAND on ihanteellinen paikka suomalaisen lapsiperheen lomailuun: matka taittuu nopeasti ja helposti suoralla lennolla Helsingistä Billundiin, ja perillä kaikki on tehty lasten ehdoilla. Miljoonista palikoista rakennettu puisto on ainutlaatuinen, pieniä yksityiskohtia voi tutkia loputtomasti. Jopa hotelli on osa värikästä elämystä.

– Kuvia on katsottu monia kertoja, ja meidän lapset haluaisivat matkustaa Tanskaan vaikka joka vuosi. Suosittelen ottamaan suorat lennot ja varaamaan aikaa pariksi päiväksi. Siinä ajassa ehtii kokea huvipuiston mainiosti, Pia vinkkaa.

(Tiedustelut, Matkavekka: LEGOLAND)

5. Kun tunnet olevasi kuin keskellä elokuvaa

Ylimaallinen, sydäntä pakahduttava vihreys. Se teki valtavan vaikutuksen Susan Johnssoniin, joka lomaili perheensä kanssa Irlannissa keskellä kesää. Linnojen, onkaloisen karstimaan ja vihreiden nummien keskellä Susan tunsi olevansa kuin elokuvissa. Aika menetti merkityksensä, ja kauneus täytti kaikki aistit. Irlannissa tuli koettua valtavasti.

– On hengästyttävää, kuinka kaunis maa Irlanti on. Kaikki se historia, se mieletön luonto ja tarinat, joita koko paikka pursuaa, Susan ihastelee.

– Oppaamme Sylvia oli aivan käsittämättömän hyvä. Hän kertoi elävästi taruista ja historiasta. Tunsin olevani matkalla ystävän kanssa, joka esittelee omaa kotimaataan.

(Tiedustelut, OK-Matkat: Tarujen Irlanti ja Belfast)

6. Kun koette kaveriporukalla unohtumattomia elämyksiä

Pirjo Anttila ja hänen miehensä ovat vetäneet tiiviiksi hitsautuneelle ystäväporukalleen monta ikimuistoista reissua vuosien saatossa. Pirjon mies ajaa bussia ja Pirjo toimii matkanvetäjänä.

Oppaan ja räätälöidyn matkapaketin he ovat hankkineet Matkapojilta – kaikkien toiveet ja mieltymykset pyritään aina huomioimaan. Eräs kylpylämatka on jäänyt Pirjon matkaseurueen mieleen erityisesti.

– Matka, joka on jäänyt mieleen, oli Pyhäjärven kylpylämatka Viroon. Ruoka oli hyvää, ulkoilimme ja pelasimme yhdessä ulkopelejä ja tietysti nautimme kylpylähoidoista. Retket olivat kiinnostavia. Opastetuilla retkillä pääsimme tutustumaan Tudor-tyyliseen Sangasten linnaan, kartanoihin ja historialliseen vanhaan myllyyn – ei sellaisia omin päin löytäisi ikinä. Meidän paikallinen opas oli aivan ihana! Hän osasi iskeä hupaisaa tarinaa pieni pilke silmäkulmassa. Tarinat tekevät historian eläväksi, Pirjo miettii.

Seuraavaksi Anttilan porukka suuntaa Itä-Viroon matkalle. Pääasia on yhdessäolo ja yhdessä koetut pienet elämykset. Tämä kokoonpano tietää, että parhaita hetkiä voi kokea todella lähellä.

(Tiedustelut, Matkapojat: Ryhmämatkat)

7. Kun saat toteuttaa lapsuudenhaaveesi

Syvälle pehmeään, lämpimään hiekkaan hautautuneena on hyvä vaipua ajatuksiin ja tuntea lämpöisen hiekan syleily, kun tuuli hyväilee kasvoja ja aurinko antaa parastaan.

– Olen lapsuudesta asti haaveillut, että minut haudataan kaulaa myöten hiekkaan, kertoo Eija Lahtinen.

Tilaisuus tarjoutui Mas Palomasin hiekkadyyneillä, jossa Eijan kaveri peitti hänet pehmeään, upottavaan ja vaaleaan hiekkaan. Gran Canaria teki Eijaan vaikutuksen – siellä on kulinaristeille hyvää ruokaa, valokuvausta harrastavalle kauneutta ja ihania nähtävyyksiä kuten Teiden tulivuori sekä tunnelmalliset vuoristokylät.

Eijalla kävi tuuri, sillä hän voitti Aurinkomatkojen yleisöäänestyksessä ja sai kokea unohtumattoman lomahetkensä uudestaan, tällä kertaa Kreetalla. Katso video tästä:  http://on.fb.me/1J6HIaq

(Tiedustelut, Aurinkomatkat: Lomakokoelmat)

 

TOP 3 syyt, miksi valmismatka on turvallinen vaihtoehto:

1. Sinulla on valmismatkaehtojen mukainen suoja ostohetkestä matkan päättymiseen asti, muun muassa peruutusoikeus ja apu ongelmatilanteissa. 

2. Myös omatoimiset, mutta matkanjärjestäjältä ostetut matkat kuuluvat valmismatkalain piiriin.

3. Matkanjärjestäjä vastaa aina koko sopimuksen mukaisesta valmismatkapaketista.

 

Artikkeli on osa Suomen matkatoimistoalan liiton valmismatkoista kertovaa sarjaa, jonka tarjoavat Apollomatkat, Aurinkomatkat Oy, Detur Finland Oy, Finnmatkat Oy, Helin Matkatoimisto Oy, CWT Finland Oy/Kaleva Travel, Kouvolan Matkatoimisto Oy, Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, Matkapojat Oy, MrTravel, OK-Matkat, Oy Kon-Tiki Tours Ltd. / Matkaseniorit, Olympia Kaukomatkatoimisto, Pamplemousse Oy, Primera Holidays Oy/ Matkavekka & Lomamatkat, Rantapallo Oy, STS Alppimatkat, Tjäreborg Oy.