#munmatkatoimisto
on Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) ja sen
jäsenyritysten yhteinen kampanja, jolla muistutetaan suomalaisia matkustajia niistä lukuisista hyödyistä, joita he matkatoimiston asiakkaana saavat niin työ- kuin vapaa-ajan matkoillaan. 

Matkojen ja erilaisten matkapakettien ostamisesta on tullut yhä helpompaa - usein kuitenkin myös entistä riskialttiimpaa. Internet on globaali markkinapaikka täynnä monenkirjavaa toimijaa. Matkojen varaaminen verkossa käy sukkelasti, mutta aina asiakas ei tiedä, mistä matkansa tuli varanneeksi ja kenelle maksutietonsa luovuttaneeksi. Monesti verkkokauppiaiden taustoja ja luotettavuutta – tai edes kotimaata – on hankala selvittää. 

#munmatkatoimisto-kampanja kehottaa matkailijoita kiinnittämään huomiota seikkoihin, joilla varmistetaan matkatoimiston luotettavuus.  Matkatoimistoalaa säätelee tiukka EU-lainsäädäntö. Ostamalla matkansa Kilpailu- ja kuluttajaviraston matkatoimistorekisteriin rekisteröidyltä matkatoimistolta, saa niin liikematkustaja kuin lomamatkailija lain säätelemää turvaa sekä rahoillensa että itsellensä. Ks. matkatoimistorekisteri.

Lisäksi kampanjalla tuodaan esiin niitä tärkeitä etuja, joita matkustaja saa matkatoimiston asiakkaana. Eilispäivän kapea käsitys matkatoimistosta tusinamatkoja tarjoavana yrityksenä on onneksi jo väistynyt. Erilaisten maailmalla sattuneiden kriisien kautta on monelle lomailijalle ja työnsä puolesta matkustavalle käynyt selväksi myös se, että ilman matkatoimistoa olet maailmalla ypöyksin. Tämän päivän matkatoimiston tehtävänä ei ole vain myydä matkoja, vaan tarjota asiakkailleen ammattitaitoa, konsultointia, kokemusta, luotettavuutta ja huolenpitoa ennen matkaa, matkan aikana ja vielä sen jälkeenkin. Olemalla matkatoimiston asiakas, voit lomalla ja työmatkalla keskittyä olennaiseen.

Mikko Kuustosen tähdittämä #munmatkatoimisto on jatkoa SMALin ja sen jäsenyritysten kampanjoille Ilman matkatoimistoa olet maailmalla yksin  sekä Valmismatkakampanja.

Matkatoimiston käyttäminen on ROCK - tiedäthän sinäkin mistä matkasi varaat?


#munmatkatoimisto kampanjan ovat mahdollistaneet

Apollomatkat
Oy BCD Travel Finland Ab
CWT Finland Oy
Event Travel Sports & Events Oy
Forssan Matkatoimisto Oy
Helin Matkat Oy
Ikaalisten matkatoimisto Oy
Kouvolan Matkatoimisto Oy
Kristina Cruises Oy
Kymenmatkat Oy Matkatoimisto
Lomalinja Oy
Matkatoimisto Heta Oy
Mr. Travel
OLYMPIA kaukomatkatiomisto
Primera Holidays Oy
Travellink - FCM Travel Solutions
Uudenmaan Seuramatkat Oy
Ykkösmatkat Oy
Matkatoimisto You Travel Oy

Kampanjassa käytettyä videomateriaalia voi tiedustella osoitteesta jenni.kemppainen@smal.fi tai 09 4133 3530

Lisätietoja:

Heli Mäki-Fränti, toimitusjohtaja, Suomen matkatoimistoalan liitto ry - SMAL, p. 040 575 1303