Etusivu > Palvelut > Koulutukset > Vaasa 21.8.2017: Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan?
Menneet koulutukset
21.8.2017 15.00–18.30

Vaasa 21.8.2017: Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan?

Suuria muutoksia matkailualan lainsäädäntöön – alan etujärjestön Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) paketti uudistuksista yhdellä kerralla.

Koulutustilaisuuden taustalla on se, että koko matkailuala on tällä hetkellä monenlaisten myllerrysten kourissa. Valmistuva matkapakettilainsäädäntö tulee koskemaan monia yrityksiä, jotka eivät ole nykyisen valmismatkalainsäädännön piirissä. Tilaisuudessa kerrotaan, minkälaisia uusia velvoitteita ja vakuusvaatimuksia tämä EU:n pakettimatkadirektiiviin perustuva lainsäädäntö tuo matkailuyrityksille vuonna 2018. Uudistuksen myötä päivitetään niin valmismatka- kuin valmismatkaliikelaki. Matkanjärjestäjän vastuut lisääntyvät uudistuksen myötä. Vakuuden on jatkossa katettava myös tietyt välitystilanteet.

Suuri määrä yrityksiä (esim. majoitusta myyvät hotellit ja maatilamatkailuyritykset, kuljetusyhtiöt, ohjelmapalveluyritykset jne.), jotka ovat nyt valmismatkavastuiden ulkopuolella, tulevat jatkossa sen piiriin huomattavasti nykyistä useammin. Yritysten on syytä tietää, mikä niiden asema on, jotta ne osaavat varautua ajoissa kasvaviin vastuisiin ja niistä aiheutuviin kustannuksiin.

Pakettimatkadirektiivi edellyttää kansallisilta vakuusjärjestelmiltä entistä suurempaa tehokkuutta. Tämä vaatimus näyttäisi lisäävän matkailuyritysten vakuus- ja valvontamaksuvelvoitteita. Koulutustilaisuudessa käydään läpi valmismatkaliikelakiin tulevia muutoksia, samalla kerrotaan pohjoismaisesta matkatoimistoalan omasta vakuutusyhtiöstä Vectorista, jolla pyritään helpottamaan vakuuden hankkimista aikaisempaa pienemmillä kuluilla ja vastavakuuksilla.

Luennoitsijoina toimivat SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti ja apulaisjohtaja Päivi Laatikainen-Mattsson.

 

Aika ja paikka

Maanantai 21.8.2017, klo 15.00-18.30

Kabinetti Kammari, Original Sokos Hotel Royal Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 18, 65100 Vaasa

 

Koulutuksen hinta

SMALin jäsenille                         50,00 € (+ alv 24 %)
Ei-jäsenille                                   100,00 € (+ alv 24 %)  

  • Hinta sisältää luennon, materiaalin ja kahvin

 

Aikataulu

Ilmoittautuminen klo 15.00 – 15.30

Luento klo 15.30 – 18.30

 

Ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 18.8.2017 klo 14.00 mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen ei peruutusmahdollisuutta. Ilmoittautuneen tilalle voi kuitenkin ilmoittaa uuden henkilön osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.

 

Ilmoittaudu koulutukseen tästä.

 

Tervetuloa!