Etusivu > Palvelut > Koulutukset > Uusi EU:n tietosuoja-asetus ja sen vaikutukset liiketoimintaan
Menneet koulutukset
26.9.2017 8.30–12.00

Uusi EU:n tietosuoja-asetus ja sen vaikutukset liiketoimintaan

Valmistaudu tulevaan muutokseen – Organisaatioilta edellytetään toimivaa tietoturvaa, kun Euroopan unionin uutta tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa täysimääräisenä toukokuussa 2018

Tietosuoja- ja turva-asioiden saattaminen EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämälle tasolle ei ole vähäpätöinen muutosprosessi ja se koskee aivan jokaista yritystä. Järjestelmähankkeissa kannattaa valmistautua uusiin määräyksiin jo nyt, sillä niiden edellyttämien ominaisuuksien ja tietoturvan rakentaminen jälkikäteen järjestelmiin on vaikeaa ja aiheuttaa turhia kustannuksia.

EU:n tietosuojalainsäädäntö uudistui, kun yleinen tietosuoja-asetus tuli voimaan 24.5.2016. Tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa siirtymäajan jälkeen 25.5.2018 alkaen, jolloin henkilötietojen käsittelyn on oltava tietosuoja-asetuksen mukaista.

Koulutuksessamme kuulet selkein esimerkein, mihin uutta asetusta tarvitaan ja mitkä ovat ne työkalut, joilla ihmiset voivat kontrolloida henkilötietojaan, joiden suojaaminen on yksi Euroopan unionin perusoikeuksista. Tule kuulemaan, miten lähteä liikkeelle ja mitä asioita uuden tietosuoja-asetuksen suhteen pitää huomioida. Varaudu tulevaan ja päivitä organisaatiosi tietojen käsittely tasolle, joka vastaa tulevia tietosuojavaatimuksia.

– Mitä tietosuoja-asetus tarkoittaa yritystoiminnan kannalta?

– Minkälaisia toimia asetus edellyttää organisaatiolta?

– Miten asetus muuttaa henkilötietojen käsittelyä verrattuna nykylainsäädäntöön?

– Mitä haasteita asetus tuo tietojärjestelmille?

 

Yksityisyydensuojan ja yritysten tietosuojavelvoitteiden kannalta kyseessä on poikkeuksellisesti asetus eikä direktiivi. Siten se vaikuttaa suoraan kaikkiin yrityksiin ja yhteisöihin, jotka toiminnassaan käsittelevät henkilötietoja. Tietosuoja-asetuksella kumotaan nykyinen EU:n henkilötietodirektiivi ja asetusta sovelletaan Suomessa sellaisenaan.

Asetuksen velvoitteiden noudattamista tuetaan tehokkaalla täytäntöönpanolla: asetuksessa on säädetty henkilötietolakia tiukemmat seuraamukset asetuksen vastaisesta henkilötietojen käsittelystä. Valvontaviranomainen voi esimerkiksi määrätä henkilötietojen käsittelyyn liittyviä korjaavia toimenpiteitä ja merkittäviä hallinnollisia sakkoja.

 

Kouluttaja

Koulutuksen asiantuntijana toimii hallinnolliseen tietoturvaan erikoistuneen Fordione Oy:n Jari Hyppönen, jonka ydinosaamista ovat tietoturva, tietosuoja ja riskienhallinta.

 

Paikka, aika ja hinta

Tiistaina 26.9.2017, klo 8.30-12.00 Ostrobotnia, Museokatu 10, Helsinki

(Ilmoittautuminen ja aamupala klo 8.30-9.00, luento klo 9.00-12.00)

 

  • SMALin Jäsenet 160€ (+alv 24%)
  • Ei-jäsenet 260€ (+alv 24%)

Hintaan sisältyy luento, luentomateriaali ja aamupala.

 

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 18.9.2017, johon saakka kuluton peruutusoikeus. Tämän jälkeen peruutuskulut (myös no-show) ovat 100%. Peruuttavan tilalle voi myös ilmoittaa uuden henkilön osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.

 

Ilmoittaudu koulutukseen tästä


Kurssi toteutetaan, mikäli osanottajia on riittävästi. Smalser Oy ilmoittaa peruuntumisesta osanottajille viimeistään 28 päivää ennen kurssia. Peruutuksen sattuessa Smalser Oy ei vastaa ilmoittautuneiden mahdollisista kuluista.

 

Tervetuloa!

Lisätietoja: Jenni Kemppainen, jenni.kemppainen@smal.fi, 09 4133 3530