Etusivu > Palvelut > Koulutukset > Oulu 8.12.2017: Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan?
Menneet koulutukset
8.12.2017 12.00–15.00

Oulu 8.12.2017: Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan?

Koulutus – Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan?

Suuria muutoksia matkailualan lainsäädäntöön – alan etujärjestön Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) paketti uudistuksista yhdellä kerralla.

Koulutustilaisuuden taustalla on se, että koko matkailuala on tällä hetkellä monenlaisten myllerrysten kourissa. Valmistuva matkapakettilainsäädäntö tulee koskemaan monia yrityksiä, jotka eivät ole nykyisen valmismatkalainsäädännön piirissä. Tilaisuudessa kerrotaan, minkälaisia uusia velvoitteita ja vakuusvaatimuksia tämä EU:n pakettimatkadirektiiviin perustuva lainsäädäntö tuo matkailuyrityksille vuonna 2018. Uudistuksen myötä päivitetään niin valmismatka- kuin valmismatkaliikelaki. Matkanjärjestäjän vastuut lisääntyvät uudistuksen myötä. Vakuuden on jatkossa katettava myös tietyt välitystilanteet.

Suuri määrä yrityksiä (esim. majoitusta myyvät hotellit ja maatilamatkailuyritykset, kuljetusyhtiöt, ohjelmapalveluyritykset jne.), jotka ovat nyt valmismatkavastuiden ulkopuolella, tulevat jatkossa sen piiriin huomattavasti nykyistä useammin. Yritysten on syytä tietää, mikä niiden asema on, jotta ne osaavat varautua ajoissa kasvaviin vastuisiin ja niistä aiheutuviin kustannuksiin.

Pakettimatkadirektiivi edellyttää kansallisilta vakuusjärjestelmiltä entistä suurempaa tehokkuutta. Tämä vaatimus näyttäisi lisäävän matkailuyritysten vakuus- ja valvontamaksuvelvoitteita. Koulutustilaisuudessa käydään läpi valmismatkaliikelakiin tulevia muutoksia, samalla kerrotaan pohjoismaisesta matkatoimistoalan omasta vakuutusyhtiöstä Vectorista, jolla pyritään helpottamaan vakuuden hankkimista aikaisempaa pienemmillä kuluilla ja vastavakuuksilla.

Luennoitsijoina toimivat SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti ja apulaisjohtaja Päivi Laatikainen-Mattsson.


Aika ja paikka
P
erjantai 8.12.2017 klo 12.00-15.00
Cumulus City Oulu, Kajaaninkatu 17, 90100 Oulu


Hinta
SMALin jäsenet 60€ (+alv 24%)
Ei-jäsenet 120 € (+alv 24%)

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 1.12.2017, johon saakka kuluton peruutusoikeus. Tämän jälkeen peruutuskulut (myös no-show) ovat 100 %. Peruutettavan tilalle voi ilmoittaa uuden henkilön osoitteeseen jenni.kemppainen@smal.fi.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/7490EF228E1D12F8. Samalla lomakkeella voit ilmoittaa kolme henkilöä.


Lämpimästi tervetuloa!