Etusivu > Palvelut > Koulutukset > Matkailun ajankohtaisinfot Helsingissä 30.11.
Menneet koulutukset
30.11.2016 10.00–12.00

Matkailun ajankohtaisinfot Helsingissä 30.11.

Suuria muutoksia matkailualan lainsäädäntöön – alan etujärjestön Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) paketti uudistuksista yhdellä kerralla.

SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti ja apulaisjohtaja Päivi Laatikainen-Mattsson ovat käyneet kertomassa alkusyksystä koko matkailualalle muutoksia tuovista lainsäädäntöhankkeista ympäri Suomea. Vastaavat tilaisuudet järjestetään Helsingissä, SMALin toimistossa osoitteessa Vilhonkatu 4B, 24.11. ja 30.11. klo 10.00-12.00.

Tilaisuudet ovat maksuttomia SMALin jäsenille (ei-jäsenille 150 euroa + alv 24 % 36 euroa). Niissä on kahvitarjoilu.

Infotilaisuuksien taustalla on se, että koko matkailuala on tällä hetkellä monenlaisten myllerrysten kourissa. Valmisteilla oleva matkapakettilainsäädäntö tulee koskemaan monia yrityksiä, jotka eivät ole nykyisen valmismatkalainsäädännön piirissä. Tilaisuuksissa kerrotaan, minkälaisia uusia velvoitteita ja vakuusvaatimuksia tämä EU:n pakettimatkadirektiiviin perustuva lainsäädäntö tuo matkailuyrityksille lähitulevaisuudessa. Uudistuksen myötä päivitetään niin valmismatka- kuin valmismatkaliikelaki. Matkanjärjestäjän vastuut lisääntyvät uudistuksen myötä. Vakuuden on jatkossa katettava myös tietyt välitystilanteet. Tämän ja IATAn vakuusvaatimusten täyttämisen helpottamiseksi on suunnitteilla pohjoismainen matkatoimistoalan oma vakuutusyhtiö Vector, jota ollaan valmisteltu Ruotsin matkatoimistoliiton johdolla parin vuoden ajan ja josta kerrotaan lisää infotilaisuudessa. 

Suuri määrä yrityksiä (esim. majoitusta myyvät hotellit ja maatilamatkailuyritykset, kuljetusyhtiöt, ohjelmapalveluyritykset jne.), jotka ovat nyt valmismatkavastuiden ulkopuolella, tulevat jatkossa sen piiriin huomattavasti nykyistä useammin. Yritysten on syytä tietää, mikä niiden asema on, jotta ne osaisivat varautua ajoissa kasvaviin vastuisiin ja niistä aiheutuviin kustannuksiin.  

Tilaisuudessa käydään läpi myös ajankohtaiset IATA- asiat sekä kerrotaan Tanskan Europaeisken alalle suunnitellusta vastuuvakuutuksesta, jolla korvattaisiin matkanjärjestäjän maksettaviksi tulevia korvauksia ja hinnanalennuksia esim. tuhkakriisin kaltaisissa tilanteissa. 

Ohessa ilmoittautumislinkki tilaisuuksiin: https://www.webropolsurveys.com/S/B8EA8442A761E1CE.par

Tervetuloa!