Etusivu > SMAL > Matkatieto-seminaarit
Menneet uutiset
11.1.2017 14.00

Matkatieto-seminaarit

Lue lisää, valitse omasi ja ilmoittaudu!

Matkatieto-seminaarit järjestetään jo 26. kerran. Kuten aiemmin, tänäkin vuonna luvassa on asiaa, jota kannattaa tulla kuuntelemaan.


Luvassa torstaina 19.1.2017 Matkatieto-lavalla hallissa 6

9.15-9.35 Tulevaisuuden myyntityö – mikä muuttuu?

Mikä asiakkaiden toiminnassa on muuttumassa, entä miten myyntityö muuttuu käytännössä? Seminaarissa Kalle Laine kertoo, millaista on tulevaisuuden myyntityö. Puheenvuoron jälkeen Kalle Laineen workshop aiheella Myyntiklinikka: Käytännön myyntihaasteet ja ratkaisut, Matka Pro Workshop Halli 1, kello 10-11.


9.40-11.35 TUTKIMUKSELLA TULOSTA!

Suomen matkailututkimuksen seura ry on jälleen kerännyt yhteen mielenkiintoisimmat aiheet. Tule kuuntelemaan minkälaisia mielikuvia japanilaisilla on Pohjoismaista, miten suomalaiset matkailukohteet pärjäävät kansainvälisillä markkinoilla ja mikä on eläinten rooli Lapin matkailussa. Näiden lisäksi paljon muuta!


11.45-12.45 Matkailijan terveys ja turvallisuus – miten matkailija voi varautua yllättäviin tilanteisiin ulkomailla?
Tule kuuntelemaan mitä UM:n Flora Kuparinen sekä THL:n Eeva Pekkanen ja Katariina Kainulainen kertovat työ- ja lomamatkailijan terveydestä ja turvallisuudesta. Puheenvuorojen aikana selviää, mitä kaikkea matkalla voi sattua ja tapahtua, mitä tehdä jos joutuu sairaalaan ja miten voi suojautua eri tilanteita varten. Näiden asioiden lisäksi kuulet paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa terveyteen ja turvallisuuteen liittyen.

13.00-14.00 Benefits of Aviation – Lentoliikenteen kehitys ja merkitys Suomessa

 Lentoliikenteellä on tärkeä asema Suomessa. Tilaisuuteen on koottu kattava paketti lentoliikenteen kehityksestä ja merkityksestä Suomessa. Mukana keskustelussa ovat IATA, Finavia, Visit Arctic Europe sekä Keskuskauppakamari. Tilaisuudessa kuulet muun muassa lentotoiminnan infrastruktuurista, kansainvälisestä kilpailusta, saavutettavuuden merkityksestä ja lentoliikenteen merkityksestä teollisuudelle. Tilaisuuden järjestäjinä ovat BARIF (Board of Airline Representatives), SMAL ja Keskuskauppakamari. Ohjelma osittain englanniksi.

14.15-14.35 Liiketoiminnan uudistaminen digitalisaation avulla

Eikö digitalisointi riittänytkään - miksi nyt puhutaan digitalisaatiosta?
Tule kuuntelemaan, mitä digitalisaatio tarkoittaa ja mitkä ovat sen tarjoamat käytännön keinot liiketoiminnan uudistamiseen. Puheenvuoron jälkeen kello 15.00-16.00 Vesa Ilmarisen workshop aiheella ”Kuinka onnistua digitalisaation muutoksissa”.  Matka Pro Workshop, halli 1.

 

15.00-16.30 Poliitikkojen ajatuksia Suomen-matkailun tulevaisuudesta

Tule kuulemaan uuden elinkeinoministeri Mika Lintilän ja kansanedustajien - Ville Skinnari (sd), Antti Kaikkonen (kesk), Sari Essayah (kd) ja Sari Multala (kok) - ajatuksia matkailusta.

Mitä matkailu merkitsee Suomelle ja minkälainen merkitys matkailun kasvulla on Suomen tulevaisuudelle? Entä mitä toimenpiteitä nopeamman kasvun aikaansaamiseksi ollaan valmiita tekemään?

Suomi sai loppuvuodesta 2016 nostetta useilta eri tahoilta tunnustuksina ja selkeinä suosituksina erinomaisesta matkailukohteesta, uusia lentoreittejä avattiin ja paljon muuta. Miten nämä meriitit näkyvät konkreettisina toimenpiteinä? Matkailualan toimijat kaipaavat ja tarvitsevat poliittisten päättäjien tunnustuksen toimialamme tärkeydestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Luvassa on asiaan pureutuva keskustelu, joka käynnistää juhlavuoden keskustelun Suomen matkailun kehittämisestä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

 

Luvassa perjantaina 20.1.2017 Kokoustamo kokoustila 208

9-00-12.00 Hungry for Finland – ruokamatkailu nosteessa

Mitä kuuluu Suomen ensimmäiselle ruokamatkailustrategialle tänään? Jäikö hyllyyn vai tuliko toimintaa? Tule kuulemaan, kommentoimaan. Sisäänkäynti Holiday Inn -hotellin ovesta.

Toimiala on lähtenyt reippaasti mukaan toteuttamaan strategiaa, jota yhdessä tehtiinkin. Strategian jalkauttamishankkeessa pidettiin kolmetoista työpajaa Ruokamatkailustrategian tiimoilta, ja niihin osallistui noin 300 aktiivista matkailun asiantuntijaa. Yhtä mieltä oltiin siitä, että ruoka ja ruokamatkailu ovat oleellinen osa matkailua. Tavoitteeksi nähtiin täyttää ja ylittää asiakkaan odotukset. Suomessa on jo paljon hyvää, erinomaistakin ruokamatkailutarjontaa. Mutta kehittämisen varaa on aina. Tähdätään yhdessä yhä elämyksellisempään ja yhä helpommin ostettavaan ruokamatkailukokemukseen, joka nostaa ruuan yhä tärkeämmäksi osaksi matkailukokemusta. Tämä Foorumi on osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa Suomen RUOKA&MATKAILU- strategian jalkauttamishanketta.

Tilaisuudessa avataan kansallinen ruokamatkailukilpailu, joka on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Foorumin tarjonta on kaikille aisteille.

 

Luvassa perjantaina 20.1.2017 Matkatieto-lavalla hallissa 6

10.30-11.15 Valmismatkalainsäädäntö uudistuu

Valmismatkalainsäädäntö muuttuu, kun uusi pakettimatkadirektiivi pannaan täytäntöön Suomessa. Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Katri Kummoinen kertoo matkailualan toimijoiden velvoitteisiin tulevista muutoksista ja miten entistä suurempi määrä toimijoita on jatkossa tämän lain piirissä. Tule kuulemaan, missä vaiheessa lainmuutos on ja minkälaisia muutoksia on tekeillä. Näin pystyt valmistautumaan ajoissa tuleviin muutoksiin.                                         

 

11.30-12.15 Pakettimatkadirektiivin tuomat muutokset vakuusjärjestelmään

Pakettimatkadirektiivin ja sen myötä myös Suomen uuden matkapakettilainsäädännön soveltamisala tulee laajenemaan entistä useampiin matkailupalveluiden myyjiin, ja jatkossa lainsäädännön piiriin tulee entistä enemmän myös kotimaanmatkoja myyviä elinkeinonharjoittajia. Uuden matkapakettilainsäädännön tehokkuusvaatimusten johdosta alan valvontaresursseja suunnitellaan kasvatettavan ja järjestelmää muutettavan tavalla, joka toisi alan yrityksille vielä uuden veronluonteisen maksun. Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti kertoo, miten työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa toimivan työryhmän vielä valmisteilla oleva ehdotus muuttaisi nykyistä vakuusjärjestelmää.

 

12.30-13.45 Brändillä mainetta ja mammonaa

Mikä brändi on ja miksi se kannattaa? Seminaarissa kuullaan aitojen onnistujien suusta, kuinka asiakkaiden arvomaailmat vaikuttavat odotuksiin ja miten brändin antama lupaus käytännössä lunastetaan. Seminaarin alustaa matkailuanalyytikko Peter Jordan (EN), jonka jälkeen ääneen pääsevät matkailukoulutuksen kehittämispäällikkö Anu Nylund, Kovanen-konsernin myyntijohtaja Eeva Kovanen ja Vanajanlinna Groupin toimitusjohtaja Pekka Vihma. Seminaarista saat konkreettisia vinkkejä siihen, mitä sinä voit tehdä ja miksi se kannattaa.

 

14.00-15.30 Opiskelijakilpailun finaali

Opiskelijoille suunnatun tuote- ja palvelukilpailun viisi finalistia esittelevät omat ideansa ja paras palkitaan. Tule kuuntelemaan ja kannusta suosikkisi voittoon!

Finalistit ovat

1. Elina Koskinen, Essi Kartano, Hanna Teiniranta & Jenna Virsu Vantaan ammattiopisto Variasta tuotteella SKYFLY

2. Mimmi Sarkki, Tamara Ahmed, Marissa Asp & Nuur Al-Shara Vantaan ammattiopisto Variasta tuotteella Matkamätsi

3. Helena Tiits Helmi Liiketalousopistosta tuotteella Saanko luvan?

4. Theodora Berg, Mark Fletcher & Jaana Rautiainen HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta tuotteella WTF (Welcome To Finland)

5. Pasi Karppinen, Juulia Arffman, Marika Jaakola, Anna Viirelä & Airi Kurk´oja Kajaanin ammattikorkeakoulusta tuotteella Badass Santa

 

15.45-17.00 Iltapäivän ALV-klinikka

Onko mielessäsi kysymyksiä matkailualan ALV-koukeroista tai tarvitsetko apua sääntöjen tulkkauksessa? Suomen matkatoimistoalan liiton juristi Päivi Laatikainen-Mattsson on paikalla auttamassa ja selventämässä verotukseen liittyviä koukeroita. Ilmoittautumisen yhteydessä voi jättää etukäteiskysymyksiä tai -kommentteja.

 

 

TERVETULOA

Ota yhteyttä

Seminaariin liittyvissä asioissa sinua auttaa

Jenni Kemppainen

Suomen matkatoimistoalan liitto

09 4133 3530

jenni.kemppainen@smal.fi

www.smal.fi / www.matkatieto.fi