Etusivu
Liiton palvelut
Julkaisut
Koulutus
Tapahtumat
Jäsenistö
Hallitus ja toimintaryhmät
Jäseneksi liittyminen
Henkilöstö
SMALin historiaa
Medialle
Helsinki Declaration
Allekirjoittajalista
Allekirjoittajien toimenpiteitä
Kestävän matkailun infopaketti
Yleiset valmismatkaehdot
Haku
Sivukartta
Ota yhteyttä!
Travel Assistant -rekisteri
In English  In English
 
 
 
 
Käyttäjätunnus Salasana
 

MIKÄ?
Helsinki Declaration on Suomen matkailuelinkeinon sitoumus kestävään kehitykseen. Se on avoin kaikille kestävästä kehityksestä kiinnostuneille matkailualan toimijoille edelläkävijöistä aloittelijoihin.

Julistus ei ole lista pääsyvaatimuksista, joiden tulisi allekirjoitushetkellä olla sataprosenttisesti täytetty, vaan yrityksen sitoumus ryhtyä kehittämään toimintaansa kestävämpään suuntaan. Allekirjoittamalla julistuksen yritykset/organisaatiot sitoutuvat periaatteisiin, joiden pohjalta ne toteuttavat kukin omia konkreettisia toimenpiteitään.

Helsinki Declaration -julistus
Helsinki Declaration in English

Esimerkkejä HD-allekirjoittajien toimenpiteistä


KUKA?
Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa MATKA 2009 -messuilla. Sen on allekirjoittanut yli sata matkailualan toimijaa. Joukossa on edustettuna kotimaan- ja ulkomaanmatkailu, maa-, vesi- ja lentoliikenne, majoituspalvelut, matkanjärjestäjät, matkatoimistot ja ohjelmapalvelut. Mukana on myös matkailuorganisaatioita, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja matkailulehdistöä.

Lista allekirjoittajista


TULEVAISUUS?
Julistus aloittaa prosessin, jossa seurataan kestävän kehityksen edistymistä matkailualalla. Tavoitteena on pitää asiaa esillä ja jakaa tietoa. Tätä toteutetaan muun muassa tapahtumien sekä Matka 2010 -messuilla julkistetun infopaketin avulla. Suunnitteilla on myös Helsinki Declarationin avaaminen allekirjoittajien kansainvälisille yhteistyökumppaneille.
 
 
Helsinki Declaration -prosessia koordinoi Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL.

Lisätietoja:
Teemu Mikkonen, 09-4133 3530 teemu.mikkonen@smal.fi